Banda transportoare panificatie si benzi transportoare alimentare

Benzile cu suprafata de contact pasla sunt folosite in special in industria de panificatie unde este nevoie ca aluatul sa nu se lipeasca pe suprafata benzii.

Benzile cu suprafata paslata se impart in:

-monson pasla – acestea sunt confectionate fara sfarsit pe dimensiuni specifice si diferite grosimi.
-Benzi cu insertie textila si suprafata de contact cu produsul din pasla – acestea se pot debita la dimensiuni specifice si sunt deschise, inchise prin lipire la cald sau cu fermoar inox.

Benzile tip manson pasla sunt folosite pe urmatoarele echipamente:

-masini de modelat
-masini de foietat
-masini formare coca
-benzi divisor
-benzi predospitor

Benzi transportoare pentru industria alimentara

Aceste benzi transportoare de manipulare a materialelor care se ocupa cu transportul de produse sunt ideale pentr o fabrica in care totul trebuie sa fie gata in standarde inalte si la timp.

In timp ce astfel de benzi transportoare au fost inventate pentru transportul produselor, de marfuri pe nave in porturi, acestea sunt acum utilizate intr-o gama larga de industrii, inclusiv minerit, agricultura, automobile si industria de alimente si bauturi.

Ca o piesa de echipament care se ocupa de transportul produselor dintr-o locatie in alta, aceste benzi transportoare au revolutionat in industria de alimente, pentru ca se descurca excelent la transportul de produse pe distante lungi si reduc manopera umana, avand o rezistenta de neegalat.

Cum imbunatatesc aceste benzi transportoare manipularea produselor alimentare

Cand aceste benzi transportoare sunt proiectate, construite si instalate pentru a respecta reglementarile privind productia de alimente, rezultatul este un sistem de transport care este sigur, sanitar si eficient.

Iata principalele avantaje ale utilizarii unor benzi transportoare in industria alimentara:

Eliminati sau reduceti la minimum munca manuala cu o banda transportoare

Inainte de aceste benzi transportoare metalice, transportul materialelor de la un nivel la altul presupunea forta de munca umana, care nu numai ca era obositoare, dar si lenta, fortand companiile sa cheltuiasca o multime de bani in costurile fortei de munca.

Cu sistemul de transport adecvat, producatorii de alimente pot reduce costurile de angajare, cum ar fi recrutarea, salariile, instruirea, beneficiile si retinerea.

Astfel de benzi transportoare metalice permit transportul automat al materialelor intre distante mari, care pot fi la altitudini variate.

Aceste transportoare metalice pot fi folosite pentru transportul materiilor prime din depozitare si in linia de productie, mutarea produsului in alte dispozitive de depozitare, mutarea produsului finit in linia de ambalare sau transportarea produselor ambalate la expediere.

Reduceti riscul de accidente cu o banda transportoare

Alimentele devin mai sigure si mai productive cu banda transportoare adecvata.

Instalarea unei benzilor transportoare inseamna necesitatea unui numar mai mic de lucratori, iar angajatii pe care ii aveti nu vor mai fi nevoiti sa transporte manual sarcini grele.

Acest lucru putea sa duca la raniri sau ruperea si deteriorarea materialelor, insa astazi nu mai este o problema cu care sa va confruntati.

Deoarece aceste benzi transportoare au comenzi de viteza, materialele sunt deplasate la viteza optima, ceea ce reduce risipa sau pierderea de material.

Cresteti eficienta si productivitatea prin folosirea benzilor transportoare

Benzile transportoare ajuta la economisirea timpului, permitand deplasarea rapida a materialelor intre mai multe niveluri.

Materialele se pot deplasa in directii diferite, ceea ce este util atunci cand materialele trebuie mutate intre capetele opuse ale unei fabrici de procesare.

Deoarece benzile moderne elimina descarcarea manuala a materialelor, nu este de asemenea nevoie sa pierdeti timpul monitorizand descarcarile si lucratorii.

Asigurati siguranta alimentelor cu o banda transportoare

Exista anumite benzi transportoare care sunt mai bune pentru industria alimentară decat altele.

De exemplu, benzile transportoare tubulare au fost proiectate special pentru a se lucra in medii curate, fara praf, fara contaminare si pentru a muta alimentele in siguranta si eficient.

Cand vine vorba de alimente si bauturi, este foarte important ca echipamentele de manipulare a produselor si a materialelor sa fie usor de curatat si sa fie pastrate fara contaminanti.

Concluzie

Cel mai mare avantaj al benzii industriale este ca poate sa realizeze sarcinile de transport foarte rapid si eficient. Sunt rezistente si cele metalice, si cele realizate din inox.

Ia in considerare sa folosesti inox daca vrei sa iti indeplinesti sarcinile de transport eficient fara sa platesti o suma mare de bani.

Benzile sunt utilizate cu succes in orice fabrica din Romania si sunt utilizate intr-o multime de domenii din Romania.

Banda transportoare a devenit indispensabila in Romania si este un tip de functionare benefic si productiv.

Banda transportoare este asul tau din maneca pentru o buna functionare.

Pentru mai multe detalii, ne gasesti la sectiunea de contact de pe site-ul online sau la numarul de telefon: +4 0726 665 544

Meniu