Benzi transportoare

Oferim o gama completa de benzi transportoare de proces, curele late de transmisie, mansoane, invelisuri si acoperiri din cauciuc, acoperiri tamburi din diverse materiale (cauciuc, elastomer, poliamida, cauciuc siliconic), tesaturi impregnate cu elastomeric.
Benzile transportoare pot fi realizate din PVC, poliurethan, elastomeric, poliamida, cauciuc siliconic, silon, sau panza impregnata. Realizarea se face prin imbinare suprapusa, in „Z”, imbinare oblica lipita la cald, sau imbinare metalica cu fermoar. Imbinari de diferite tipuri de material si aplicatii :
• Imbinarea prin suprapunere se utilizeaza pentru benzi care nu au insertie textile.
• Imbinarea in „Z” (zig-zag) se utilizeaza pentru benzi supuse la solicitari ridicate, benzi din industria alimentara, etc. Aceasta imbinare asigura o rezistenta marita a benzii si conditiile mentinerii constante a grosimii pe zona de imbinare.
• Imbinarea oblica este utilizate la benzi transportoare poliamidice, in vederea cresterii rezistentei prin marirea suprafetei de imbinare.
• Imbinarea cu fermoar metalic se aplica in situatia in care schimbarea curelei sau a benzii respective se face cu mare greutate si este necesara inlocuirea rapida a acesteia, fara a avea goluri mari de productie, sau fara a fi nevoie sa se demonteze foarte multe parti componente ale echipamentului de productie.
Benzile transportoare pot fi realizate intr-o gama foarte larga de tipo-dimensiuni. Se pot realiza benzi transportoare cu racleti si pereti laterali, benzi transportoare cu diferite acoperiri, benzi transportoare cu gauri pentru vacuum sau presiune, etc.

Meniu