Sfaturi despre modul de folosire al benzilor transportoare

„Antrenarea” pe o banza transportoare inseamna reglarea scripetelor, a ralantiului si a conditiilor de incarcare ale unei anumite benzi intr-un mod astfel incat banda sa nu devina necentrata. Folosirea unei benzi transportoare alergare nu este atat de simpla pe cum ne asteptam, insa, daca ramaneti in continuare la acest articol, veti descoperi ca nu este nici atat de descuranjanta. Trebuie doar sa urmariti cateva lucruri care va pot ajuta sa fiti in maxima siguranta pe toata durata folosii acelei benzi transportoare alergare.

Ce trebuie sa stiti inainte de a alerga la capacitate maxima?

Este foarte important sa va asigurati ca o noua instalatie de transport este complet dreapta inainte de a o rula la capacitatea maxima de productie. Testati-l inainte de a-l utiliza.

Directia de lucru

Cand reglati o curea, incepeti de la scripetele din capat si apoi mergeti inapoi. Cand gasiti un loc unde centura iese de pe pista, incepeti sa faceti ajustari pentru ca acea banda sa nu va strice din timpul de alergare.

Construirea materialului

Materialul strain din interiorul sau din jurul transportorului va perturba cu siguranta functionarea acestuia. Cea mai mare problema potentiala este acumularea de materiale in jurul rolelor transportoare. O modalitate de a evita aceste probleme este instalarea unui razuitor de curea, astfel incat sa curga constant rolele curelei.

Semne ale unei bune pregatiri

Pe un transportor bine antrenat, cureaua va intra in contact cu toate rolele orizontale si toate scripetele si geamurile vor fi in unghi drept fata de linia centrala a benzii transportoare.

Faceti-i un test run

Dupa ce ati terminat o noua instalare a transportorului, incarcati complet transportorul si lasati-l sa ruleze cateva ore. La sfarsitul acestei prime zile, lasati centura complet incarcata peste noapte.

Este esential sa va asigurati ca totul functioneaza in parametri optimi pentru a nu va pune in pericol sanatatea riscand sa cadeti de pe banda transportoare de alergare chiar in timpul unui antrenament intens.

Cu siguranta ca nu aveai acest lucru in vedere atunci cand ai facut o astfel de achizitie, insa, te asiguram ca nu este nici atat de dificil pe cum pare. Pentru mai multe explicatii (chiar si video) puteti oricand sa vizionati un video explicativ al intregului proces si totul va fi mult mai clar dupa aceea.

In concluzie, aceste benzi transportoare alergare sunt ideale pentru un antrenament de alergare intr-un spatiu interior, mai ales cand vremea nu este favorabila si este mult mai placut pentru dumneavoastra sa va antrenati in interiorul unei sali de fitness sau chiar in interiorul propriei locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu