Benzile transportoare sunt utilizate in intreaga lume pentru transportul materialelor. Benzile transportoare au multe avantaje fata de alte tipuri de echipamente de manipulare ale materialelor. Acestea sunt utilizate din diverse firma si fabrici pentru eficienta si rapiditatea cu care transporta marfa din punctul A in punctul B.

Ia si tu in considerare achizitionarea de benzi transportoare si bucura-te de eficienta de care acestea dau dovada pe termen lung.

Avantajele folosirii acestor benzi transportoare

Benzile transportoare sunt capabile sa manipuleze o gama larga de materiale vrac de la dimensiuni foarte mici pana la dimensiuni mari. Materialele foarte fine, cum ar fi cimentul, sunt incarcate la terminale folosind benzi transportoare. Materialele de dimensiuni mari, cum ar fi carbunele, sunt transportate din mine folosind benzi transportoare.

Benzile transportoare pot fi proiectate pentru a gestiona capacitatile pentru orice operatie. Aceste beni transportoare sunt folosite in special la transportarea unei greutati destul de mari intr-un timp foarte scurt.

Benzile transportoare pot fi configurate pentru a se potrivi cu aproape orice aplicatie. Un transportor cu banda poate transporta material pe orizontala, pe o inclinatie sau o combinatie a ambelor. Este bine sa folositi un singur transportor cu banda pentru a transporta materialul pe orizontala la o anumita distanta, apoi ridicati materialul pe o sectiune inclinata a transportorului cu banda si apoi din nou pe orizontala.

Benzile transportoare pot fi utilizate pentru depozitarea sau recuperarea materialelor. Stivuitoarele sunt folosite pentru a crea gramezi mari de materiale precum aschii de lemn, carbune sau minereu. Benzile transportoare de recuperare sunt amplasate sub piloti pentru a transporta materialele in fabrica pentru procesare.

Benzile transportoare necesita mai putina putere ca sa functioneze decat alte tipuri de transportoare. Materialele in vrac sunt transportate deasupra centurii si raman statice, necesitand astfel mult mai putina energie pentru miscare.

Benzile transportoare s-au dovedit a fi o metoda fiabila de transportare a materialelor si a marfurilor. Standardele industriale pentru proiectarea transportoarelor cu banda au fost elaborate de Asociatia Producatorilor de Echipamente pentru Conveieri (CEMA).

 • Acestea sunt unele dintre cele mai ieftine modalitati de a deplasa materialul pe distante lungi.
 • Practic, nu exista o degradare a produsului dvs. cauzata de transport.
 • Transportorul poate avea modificari de altitudine.
 • Materialul poate fi vizibil pe centura in timp ce este transportat.
 • Centurile pot fi incarcate practic in orice loc de-a lungul centurii.
 • Centura poate avea „declansatoare” pentru a descarca centura aproape in orice loc.
 • Benzile transportoare pot avea separatoare metalice proiectate.
 • Se pot adauga sectiuni de centura pentru cantarirea continua a produsului.
 • Benzile transportoare pot pivota la un capat la celalalt, permitand deplasarea descarcarii peste un arc (stivuire radiala).
 • Centurile inclinate pot avea cleme adaugate la centura pentru a opri rularea produsului.
 • Curelelor li se pot adauga pereti laterali pentru a opri scurgerea produsului.

Ce sunt aceste benzi transportoare?

Un sistem de transport pe baza de benzi transportoare este partea din echipamentul de manipulare mecanica care transporta materialele dintr-un loc in altul.

Transportoarele sunt folosite in aeroporturi, santiere si multe alte locatii. Sunt utile oriunde trebuie transportate articole dintr-un loc in altul, facand procesul mai usor, mai rapid si mai convenabil. Transportoare industriale sunt similare cu acestea, dar sunt proiectate pentru a rezista la sarcini mari de lucru, conditii meteorologice extreme, precum si pentru a se deplasa in directii diferite.

Daca nu ar fi aceste transportoare, materialele ar trebui mutate manual, ceea ce implica angajarea fortei de munca si creeaza propriul set de provocari ale resurselor umane. Munca umana este mult mai putin eficienta si nu este foarte rentabila pe termen lung. Pentru a depasi aceste provocari, transportoarele comerciale sunt utilizate intr-o varietate de industrii, cum ar fi produsele alimentare, farmaceutice, depozite, productie, transport, precum si reciclare.

Tipuri de benzi transportoare

Transportoare vin in diferite dimensiuni si forme. Aceste variabile se schimba in functie de tipul industriei in care sunt utilizate. Unele dintre tipurile comune includ:

Transportoare cu lant – Acestea sunt concepute pentru a transporta volume mari de produse. Veti vedea ca acestea sunt folosite in majoritatea cazurilor transportand materiale reziduale.

Transportoare din otel – Aceste transportoare pot transporta o greutate destul de mare, in general de la 20 la 50 de tone in fiecare ora.

Transportoare glisante – Transportoarele glisante sunt utilizate in aplicatii in care o banda cu lant este prea slaba si o banda de otel este prea grea. Acestea au capacitati care incep de la 1 tona si urca pana la 15 tone si vin cu un mecanism care variaza viteza, permitand operatiuni lente pana la rapide.

In concluzie, opteaza si tu pentru benzi transportoare pentru a diminua din sarcinile cu care se confrunta afacerea ta si bucura-te de beneficiile acestor produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu