Benzile transportoare sunt de obicei folosite pentru a transporta materiale dintr-un punct in altul. De exemplu, de la siloz pana la buncarul de ambalare al liniei de ambalare, sau de la masina de ambalat pana la urmatorul echipament din procesul de productie al beneficiarului, banda transportoare poate avea caracteristici structurale diferite in functie de domeniul de activitate, materialul fiind transportat si materialul.

Pentru ce sunt folosite aceste benzi transportoare modulare?

Pentru fiecare industrie

Aproape fiecare industrie  se foloseste de benzile transportoare modulare intr-un mod sau altul. Spre exemplu, benzile transportoare transporta colete care sunt destul de greu de manipulat de personal, la mana. sau produse cosmetice care trebuie transportate cu grija. Utilizarea benzilor transportoare modulare este diferita de la o industrie la alta si de la un tip de produse la altul.

Utilizare usoara a benzilor transportoare modulare

Transportul produselor este de o importanta maxima pentru intreprinderi. Benzile modulare sunt utilizate pe o scara o foarte larga datorita versatilitatii si raportului pret-performanta, exceptonal. Sunt fiabile, adica au o siguranta operationala foarte ridicata, economice, foarte productive si ecologice datorita consumului redus de energie.

Calitate garantata cu acete benzi transportoare modulare

Companiile elvetiene folosesc produse de calitate pentru a garanta clientilor lor produse de top. Un exemplu este banda transportoare TB40. Dispune de un motor de 24 V DC integrat in unitate, rezultand un design foarte compact. Este ideal pentru transportul pieselor sau produselor intre statiile de procesare. Datorita designului sau modular, TB40 poate fi utilizat pentru a implementa cu usurinta cerintele specifice aplicatiei sau pentru a integra mai multe TB40 intr-un sistem de transport complet.

Capacitatea de urmarire este una dintre cele mai vandute caracteristici ale benzii transportoare modulare. Spre deosebire de benzile din tesaturi, care se bazeaza pe frecare pentru mijloacele de conducere, benzile modulare se bazeaza pe antrenarea pozitiva. Aceasta inseamna ca o serie de pinioane se angreneaza cu partea inferioara a benzii pentru a o propulsa inainte. Aceasta angrenare pozitiva – montarea dintilor pinionului in buzunare specifice de pe partea inferioara a centurii – este ceea ce asigura urmarirea centurii.

Ca si in cazul benzilor sintetice, este important ca proiectantul transportorului sa urmeze instructiunile producatorului de curele pentru proiectarea pinionului de transmisie. Utilizarea numarului corect de pinioane si amplasare va asigura performanta optima a benzii si a transportorului.

In plus, conceptul de impuls pozitiv asigura un design mai prietenos si mai flexibil. Transportoarele cu banda modulara sunt sisteme de joasa tensiune, in special in comparatie cu benzile sintetice (care necesita o tensiune adecvata pentru ca actionarea prin frecare sa functioneze). Tensiunea mai mica permite utilizarea unui numar mai mic de scripeti. Centurile modulare din plastic confera, de asemenea, o mai mare libertate de proiectare pentru a permite inginerilor sa dimensioneze transportoarele cu mai multa latitudine.

Curelele modulare exceleaza in aplicatiile in care un transportor trebuie sa circule in jurul colturilor. In timp ce colturile pot functiona folosind curele sintetice, aceste benzi transportoare  sunt foarte personalizate si deseori prohibitive din punctul de vedere al costurilor. Transportoarele cu banda modulare pot calatori drept, pot intoarce colturile, pot fi inclinate si declinate toate folosind o banda si un motor – un transportor.

In concluzie, daca va doriti performanta si eficienta in activitatea desfasurata in fabrica dvs., tot ce trebuie sa faceti este sa achizitionati benzi transportoare modulare, eficiente in uzul de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu